Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 7 Mai 2017 | 16494 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura, am pornit de la prima mea reteta postata aici pe site si pe care am imbunatatit-o putin, adica la final, arata cam ca prajitura tosca, doar ca nu are mac. Rezultatul insa e la fel de bun (ca si tosca) si mai bun decat prima mea reteta de aici. :P
De aici a pornit aceasta reteta! :))  https://www.bucataras.ro/permalink/425110/

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 albusuri
  • 7 lg Green Sugar
  • 3 lg faina
  • 100 g nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 7 galbenusuri
  • 150 g Green Sugar
  • seminte de vanilie
  • 4 lg rase de faina
  • 150 ml lapte
  • 200 g unt
  • biscuiti simpli
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Crema: Intre timp, se prepara crema. Intr-o craticioara, se pun galbenusurile cu Green Sugar, faina si laptele. Se omogenizeaza bine, se adauga si semintele de vanilie si se pune pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. La final, se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca de tot.

Blatul se desprinde cu grija de hartie de copt si se asaza pe un platou. Se toarna peste blat crema de vanilie. Deasupra cremei, se asaza biscuitii unul langa altul, apoi se toarna glazura de ciocolata topita cu laptele.

Se da la rece inainte de a fi servita, de preferat peste noapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot insiropa biscuitii (apa + zahar + aroma preferata dupa gust)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si nuca de cocos